Social Icons

Pages

15 Mart 2014 Cumartesi

Proje Yönetiminde Süreç Grupları Nelerdir?

Bu  yazımda proje yönetim süreç grupları nelerdir  bu konuya bir giriş yapıyor olacağız.Proje yönetimi  aslında uygulanması gereken  bir süreçler topluluğu .PMI  bu süreçleri belli bir metodoleji ile  gruplamış  bulunmakta.Süreç grupları şunlardan oluşmaktadır

  1. Başlangıç Süreçleri
  2. Planlama süreçleri
  3. Yürütme Süreçleri
  4. İzleme  ve Kontrol Süreçleri
  5. Kapanış Süreçleri
Başlangıç Süreç Grubu:Projenin başlama sı için gerekli olan izinlerin alınması ve proje yöneticisinin atanması  süreçlerinden oluşuyor.
Planlama Süreç Grubu:Proje hedeflerinin belirlenmesi hedeflere ulaşmada  alternatif planların oluşturulması  ve en uygun planların seçilmesine ait süreçleri içermektedir.
Yürütme Süreç Grubu:Projenin kapsamında yer alan gereksinimlerin  yerine getirilmesi için belirlenen planların  hayata geçirilmesi sürecidir.
İzleme ve Kontrol Süreç Grubu:Yürütülen çalışmların düzenli olarak izlenmesi ve kontrol edilmesini içeren süreçlerden oluşmaktadır.
Kapanış Süreç Grubu:Kapanış süreç grubunda  projenin kapanışının resmi olarak yapılmasına ve devredilmesine yönelik çalışmalarına ilişkin  süreçler yer almaktadır.


Planlama ve yürütme süreç grupları arasında   izleme ve kontrol  süreci sonuçlarına  göre sürekli   bir etkileşim vardır.Yukarıda aralarındaki ilişki çok net bir şekilde tanımlanmış.

Herkese Başarılar

Yaşar ERKAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Yaşar ERKAN

Yaşar ERKAN
 
Blogger Templates